Obecné dotazy k bateriím a akumulátorům

Tesla?

Richard Hyan: Tesla?

Dobrý den, Battexu a panu Stehlíkovi.
Mimo běžnou práci o obchod a vše, co s tím souvisí… sledujete vývoj baterií(akumulátorů) společnosti Tesla Inc.? Třeba konkrétně jejich typ 4680? Tipli byste si, jestli ho budou prodávat samostatně a stane se novým typem, podobně jako „tužkovky“ nebo „buřty“?
Díky.

reagovat 13. 5. 2021  23:09:09 p# vote+ vote- report +3

Luděk Stehlík: Re: Tesla?

Přeji dobrý den,
pokud úspěšně skončí vývoj těchto článků, tak určitě se jednou budou prodávat i samostatně. Podle mých informací by měl vývoj skončit v roce 2023. Pak budou následovat ještě testy a hlavně ověřování.
Pokud vše dopadne dobře, tak pak nejdříve půjdou do elektromobilů a až se nasytí automobilový průmysl, tak by se mohly tyto články dostat i na běžný trh.
Bude to něco podobného, jako typy 21650 a 21700. tyto typy již jsou na trhu, ale pořádné využití, tedy krom elektromobilů, jsem neviděl. V Li-ion válcových akumulátorech stále převládá rozměr 18650.
Sice se v materálech píše, že akumulátory 46800 budou mít 5x více energie než 18650, ale musí se také počítat poměr energie a hmotnosti a hlavně poměr energie a zabraného objemu v elektromobilu.
Pro běžné využití, pro nějaké přenosné aplikace, zatím vhodnou aplikaci u tohoto akumulátoru nevidím.

reagovat 21. 5. 2021  15:27:19 p# vote+ vote- report +3

Přidat komentář

U příspěvků, prosíme, udržte jejich obsah v rámci dobrých mravů a platných zákonů Ćeské republiky, pište k tématu, nevkládejte spam a nepoužívejte hrubé výrazivo.

HTML v příspěvcích není povoleno, ale případné hypertextové adresy se automaticky zobrazí jako odkazy.

Za obsah diskuzního příspěvku zodpovídá jeho autor. BATTEX, spol.s r.o. si vyhrazuje právo příspěvky moderovat.