Hledám konkrétní baterii či akumulátor

9V baterie pro palnik: primarni, nebo NiCd?

Danie Fajmon: 9V baterie pro palnik: primarni, nebo NiCd?

Dobry den,
V nasem vystoupeni TRONi vyuzivame k odpaleni pyro efektu 9V baterie. Kdyz se nam ani na ctvrtem vystoupeni nepodarilo odpalit palniky u vsech skokanu, doslo mi, ze bude chyba ve spatne volbe baterii :-) jeden skokan mel NiMh baterii... 

Nevim presne ktery model palniku mam, ale pro predstavu: www.meta-pyro.cz 

Nase vyuziti: jednou za 1-2mesice by mnela baterka odpalit 2 paralelne pripojene palniky. Mam tedy dotaz, jestli byste doporucili koupit primarni clanek (ktery), nebo nabijeci NiCd baterii, kterou pred kazdym vystoupeni preventivne jeste dobiju. 

Moc dekuji za rady 

PS: skvele stranky

reagovat 1. 2. 2014  12:38:24 p# vote+ vote- report +12

Luděk Stehlík: Re: 9V baterie pro palnik: primarni, nebo NiCd?

Přeji dobrý den, podle popisu přesně nevím, zda používáte nějakou baterii s napětím 9V nebo tím myslíte rozměrově 9V baterii (tedy 6F22). Ale předpokládám, že myslíte rozměrově 9V baterii. Pokud jsem se díval na odkaz na palníky, které mají sice krátký proudový impuls, ale hodnota je kolem 2A. Pokud ještě máte dva palníky paralelně, tak si myslím, že žádná baterie v rozměru 6F22 (9V) to neutáhne. V NiCd provedení se již baterie 6F22 nevyrábí, v NiMH provedení jsou baterie kolem 280-300 mAh, které mají povolený proud max.do 600 mA a pro nízké teploty nejsou vhodné a v Li-Ion provení je sice kapacita vyšší, ale většímu proudovému odběru zamezí bezpečnostní elektronika. A to ještě neřešíme úbytky na kabelech.
Řešení bych možná hledal v oblasti Li-Ion baterií pro vysoké proudové odběry. Z odkazu na palníky není jasné jaké minimální napětí palníky potřebují. Pokud budete mít tuto informaci a pokud mi napíšete maximální možné rozměry, třeba nějaké řešení najdeme. Napsat mi můžete zde přes portál nebo přímo na naši poradnu (poradna@battex.cz).

reagovat 4. 2. 2014  16:28:15 p# vote+ vote- report +18

Daniel Fajmon: Re: Re: 9V baterie pro palnik: primarni, nebo NiCd?

Děkuji za odpověď. Šlo mi o 9V rozměrově. Možná mám nějaké méně náročné palníky, ale tato baterie mi je odpálila: www.gme.cz 

Jde mi o to, zda dostanu krátkodobě větší výkon z ní, nebo z nenabíjecí baterie. 

Děkuji

reagovat 4. 2. 2014  16:36:55 p# vote+ vote- report -16

Luděk Stehlík: Re: Re: Re: 9V baterie pro palnik: primarni, nebo NiCd?

Přeji dobrý den, krátkodobý impuls dostanete větší z NiMH baterie, která má menší vnitřní odpor než primární článek. Jde o to, co to udělá ze životností baterie.Myslel jsem, že Vám jde hlavně o spolehlivost. V požadovaných teplotách -20°C a při 4A pulsech NiMH baterie 100% spolehlivost dávat nebude.

reagovat 4. 2. 2014  16:52:22 p# vote+ vote- report +8

Daniel Fajmon: Re: Re: Re: Re: 9V baterie pro palnik: primarni, nebo NiCd?

To je v pohodě. My většinou skáčeme v přívětivějších teplotách. Děkuji za rady :-)

reagovat 4. 2. 2014  17:03:47 p# vote+ vote- report -9

Přidat komentář

U příspěvků, prosíme, udržte jejich obsah v rámci dobrých mravů a platných zákonů Ćeské republiky, pište k tématu, nevkládejte spam a nepoužívejte hrubé výrazivo.

HTML v příspěvcích není povoleno, ale případné hypertextové adresy se automaticky zobrazí jako odkazy.

Za obsah diskuzního příspěvku zodpovídá jeho autor. BATTEX, spol.s r.o. si vyhrazuje právo příspěvky moderovat.

    reagujete na: Danie Fajmon