BATTEX.info

9V nabíjecí baterie s dlouhou výdrží a SPOLEHLIVOSTÍ pro rybářské hlásiče !!!!!!!!!!!

Dobi: 9V nabíjecí baterie s dlouhou výdrží a SPOLEHLIVOSTÍ pro rybářské hlásiče !!!!!!!!!!!

Dobrý večer,  

právě se vracím z ryb a měl jsme problém s nabíjecí baterií do hlásiče
:( momentálně používám typ GP 200 mAh 8.4V a vybíjím a nabíjím v nabíječce VOLTCRAFT P9-2 a hlásiče mám www.prologicfishing.com 

Baterie už mám déle a chci koupit nové proto PROSÍM O RADU a DOPORUČENÍ jaké koupit ???? důležité je (jako asi pro všechny) VÝDRŽ (jak plně nabitá a počet dobytí) tak SPOLEHLIVOST !!!! hlásiče používám denně 5-8 hodin a tak jednou měsíčně 7x24 hodin na týdenním nonstop lovu a k tomu příposlech (nevím jestli to má vliv na baterie v hlásičích ??? do něj používám stejný typ baterie) NÁKUP se týká 4x dobíjecích 9v baterií jak znovu podotýkám VÝDRŽ + SPOLEHLIVOST !!!!  

S pozdravem a poděkováním  

Dobi !!! 


reagovat 2. 5. 2015  23:43:31 p# vote+ vote- report +21

Dobi: Re: 9V nabíjecí baterie s dlouhou výdrží a SPOLEHLIVOSTÍ pro rybářské hlásiče !!!!!!!!!!!

Jo a ještě poprosím jaký systém ??? ( Li-Ion, NiMH atd.) i když mám nabíječku www.voltcraft.cz kde píší VHODNÝ AKUMULÁTOR : NiCd//NiMH tak nevím jestli to jiný systém dobije nebo neponičí :( ale dokoupení jiné nabíječky není problém když PORADÍTE :) prosím !!!! 

ještě jednou DĚKUJI !!!!!

reagovat 2. 5. 2015  23:58:35 p# vote+ vote- report

Luděk Stehlík: Re: Re: 9V nabíjecí baterie s dlouhou výdrží a SPOLEHLIVOSTÍ pro rybářské hlásiče !!!!!!!!!!!

Přeji dobrý den, pokud se jedná o NiMH baterie, tak kapacita 200 mAh je běžná kapacita u NiMH baterií. Větší kapacity jsou trochu mimo realitu. Uvedený nabíječ je pouze pro NiCd nebo NiMH baterie. Pokud požadujete vyšší kapacitu, je třeba přejít do jiného systému, a to Li-Ion. V nabídce máme baterie s kapacitou 650 mAh: shop.battex.cz . Je však třeba i jiný nabíječ, protože Li-Ion baterie se nabíjí konstantním napětím, nikoliv konstantním proudem jako NiCd nebo NiMH baterie. Ve výše uvedeném odkazu je další odkaz na odpovídající nabíječ.

reagovat 6. 5. 2015  14:17:27 p# vote+ vote- report +30

Dobi: Re: Re: Re: 9V nabíjecí baterie s dlouhou výdrží a SPOLEHLIVOSTÍ pro rybářské hlásiče !!!!!!!!!!!

Dobrý den, kouknu a hned objednám děkuji za info !!!!!!!!!!!!

reagovat 9. 5. 2015  08:05:13 p# vote+ vote- report +8

Milan: MP 9V / 680 mAh

Dobrý den, pročítám si diskuzní fórum a narazil jsem na MP 9V / 680 mAh o jejíž existenci jsem nevěděl.Předpokládám že baterie je složená ze dvou článků Li-Ion.Protože ale nemá vyveden balanční kontakt, tak předpokládám že elektronika je již uvnitř jak také uvádíte.Moje otázka tedy je , můžu-li tuhle baterii nabíjet pomocí modelářské nabíječky imaxB6 která má program Li-Ion a mám tedy nastavit hodnotu 2s ?

reagovat 18. 8. 2019  19:42:35 p# vote+ vote- report -17

Luděk Stehlík: Re: MP 9V / 680 mAh

Přeji dobrý den, 

jedná se o baterii složenou ze dvou článků (2S). Baterie má uvnitř bezpečnostní elektroniku proti přebíjení, podvybití a proti zkratu. Balancování se u zapojení 2S většinou neprovádí, tedy krom modelářských baterie.

reagovat 19. 8. 2019  16:43:31 p# vote+ vote- report -5

Přidat komentář

U příspěvků, prosíme, udržte jejich obsah v rámci dobrých mravů a platných zákonů Ćeské republiky, pište k tématu, nevkládejte spam a nepoužívejte hrubé výrazivo.

HTML v příspěvcích není povoleno, ale případné hypertextové adresy se automaticky zobrazí jako odkazy.

Za obsah diskuzního příspěvku zodpovídá jeho autor. BATTEX, spol.s r.o. si vyhrazuje právo příspěvky moderovat.