Obecné dotazy k bateriím a akumulátorům

Jak externě dobít baterii k tabletu ASUS

Tomáš K.: Jak externě dobít baterii k tabletu ASUS

Dobrý den, mám tablet Tablet ASUS Fonepad 7. Tablet jsem nabíjel a zavadil jsem o kabel,tablet šel na zem a přestal se nabíjet. Poškozaná asi základní deska tabletu. Nabíječka je ok. Tablet dále fungoval ok, dokud vydržela baterka, po připojení nabíječky se nespustí dobíjení. Ted bych potřeboval externě baterii dobít. Abych mohl aspoň přenést data do jiného zařízení. Nějaký nápad jak se baterka do tabletu dá dobít?  

Na baterce jsou údaje: LI - polymer C11P1327, Rating 3,8 V = 15 Wh 

Případně někomu něco zaplatím, když mi ji dokáže dobít.
Díky za info.

reagovat 19. 4. 2016  10:50:25 p# vote+ vote- report +18

Luděk Stehlík: Re: Jak externě dobít baterii k tabletu ASUS

Přeji dobrý den,
problém většinou bývá v utržení Micro-USB (nabíjecího konektoru) z desky tištěných spojů.. Pokud nepomůže oprava nebo výměna, tak snad pomůže nabíjení baterie přímo na jejich kontaktech. Již se tedy nejedná o externí nabíjení, ale o nabíjení interní. TO by mělo pomoci.
Pokud máte baterii o napětí 3,6V, tak stačí nabíjet přímo baterii z laboratorního zdroje o napětí 4,2 +/- 0,05 V. I kdyby se baterie nenabíjela, tak by to mělo pomoci s rozběhnutím tabletu a k jeho provozu.

reagovat 21. 4. 2016  17:41:34 p# vote+ vote- report +13

Brano M.: Neschopnost baterie v tablete nabit sa

Dobrý deň, mám tablet Acer iconia tab8 FHD asi rok. zlomil sa mi káblik od nabíjačky a tak som si kúpil nový. Po pripojení (baterka bola na cca 50tich %)krásne všetko fungovalo a tak som kr8tko na to zhasol displej a nechal som tablet nabíjať. Keď som sa ho pokúšal neskôr po cca 2hod zobudiť vôbec nereagoval a vyzerá úplne mŕtvy. Na baterke som po asi týždni nameral 2,7V (nerozoberal som ho hneď). Po pripojení na nabíjačku časom stúplo napätie na 3,2V s ľahkým zahriatím, ale po odpojení začalo napätie viditeľne rýchlo klesať - tablet stále nereagoval na zapínanie.
Čo to prosím Vás znamená? Koniec batérie? Možný problém v tablete? Aký vplyv na to mohol mať nový napájací káblik keď sa to pokazilo práve po jeho výmene. Vďaka za odpoveď.

reagovat 25. 11. 2016  00:38:08 p# vote+ vote- report +2

Tomas K.: Re: Neschopnost baterie v tablete nabit sa

Jak jsem tento problém vyřešil já.
Nemám žádný laboratorní zdroj.
Přečetl jsem si že usb v kompu dáva napětí 5 voltů.
Vzal jsem kapel usb, (jedna strana usb a druhá usb mini) jeden konec do kompu, druhý konec odsřihnout,UBS kabel se zkládá ze 4 menších kabelů (žil) napětí vede kabel barvy černé a oranžové, to jsem připojil na baterii - černá mínus, oranžová + a za 5 hodin mám baterii nabitou na 70%. Za 7 hodin mám nabito na 95%. Zlepšení mám, že u kontaktů od baterie napájím odbočku a do krytu tabletu udělám diru, abych na každé nabití nemusel tahat baterii z tabletu ven. Řešení za 80 kč, škoda že jsem ztratil 4 měsíce než jsem na přišel. 

V tvém případě - dobít baterii
a jestli tablet naskočí, hurá s tabletem nic není.
Jestli naskočí jen na chvíli, baterie asi ko.

reagovat 25. 11. 2016  11:57:45 p# vote+ vote- report +19

Luděk Stehlík: Re: Neschopnost baterie v tablete nabit sa

Přeji dorý den,
jde o to, zda nový nabíječ má stejné parametry jako nabíječ původní, zda se jedná o nabíječ, který je pro tento tablet určen. Podle popisu to spíše vypadá, že baterii nabíječ vybíjel, místo nabijel.
Rada od "Tomas K" sice možná řeší jeho problém, ale je trochu zavádějící. Pokud se nabíjí samostatná Li-Ion nebo Li-Pol baterie, tak potřebuje napětí 4,2V nikoliv napětí z USB 5,0V. Každá elektroniak od baterie by toto nabíjení snést nemusela.

reagovat 25. 11. 2016  15:55:16 p# vote+ vote- report -10

Braňo M.: Re: Re: Neschopnost baterie v tablete nabit sa

Micro USB v tablete mám v poriadku. Nabíjač som nemenil, je pôvodný 2 Ampérový, ale menil som len kábel od nabíjača do tabletu: USB-microUSB. A po výmene kábla "nabíjač-tablet", stíhalo tablet napájať a aj zároveň pomaly dobíjať (kábel bol zjavne 2 Ampérový). Upozorňujem na to preto, lebo keď som skúšal kábel s 1 Ampérovej nabíjačky z mobilu, tak nestíhalo napájať zaťažený tablet a aj dobíjať baterku - kábel zjavne nepreniesol viac ako cca 1 Ampér. Čo sa však stalo z mojou baterkou v tablete podľa mojho popisu na začiatku? Vďaka

reagovat 25. 11. 2016  18:19:44 p# vote+ vote- report -4

Luděk Stehlík: Re: Re: Re: Neschopnost baterie v tablete nabit sa

Přeji dobrý den,
takto na dálku se špatně reaguje. Nejdříve bych asi změřil, zda z nabíječe jde opravdu oněch 5V (na protikusu mikro-USB konektoru v tabletu). Pokud bude nabíječ vpořádku, tak bych odpojil jeden kabel od baterie a změřil, zda je tam požadované nabíjecí napětí 4,2V. Pokud tam bude, tak bych ještě zkusil tablet zapnout jen při zasunutém nabíječi. Většina tabletů by měla fungovat i bez baterie, jen na nabíječ. Další možností, jak ověřit nefunkčnost baterie je, připojit jakýkoliv jiný lithiový akumulátor, který bude schopen dát požadovaný proud pro spuštění. Jen, aby se zjistilo, zda je tablet funkční, zda problém není v tabletu.

reagovat 30. 11. 2016  13:31:25 p# vote+ vote- report -4

Přidat komentář

U příspěvků, prosíme, udržte jejich obsah v rámci dobrých mravů a platných zákonů Ćeské republiky, pište k tématu, nevkládejte spam a nepoužívejte hrubé výrazivo.

HTML v příspěvcích není povoleno, ale případné hypertextové adresy se automaticky zobrazí jako odkazy.

Za obsah diskuzního příspěvku zodpovídá jeho autor. BATTEX, spol.s r.o. si vyhrazuje právo příspěvky moderovat.